Marion van der Kleij verlaat de gemeentepolitiek in Gulpen-Wittem

Beste PRO-gressieve vrienden,

 

Eerder vandaag heeft ons zeer gewaardeerd raadslid, Marion van der Kleij, tijdens de raadsvergadering aangegeven te stoppen met haar raadswerk. In Marion verliezen wij een zeer kundige, fijne en lieve collega. 

 

Als fractie en als partij gaan wij Marion enorm missen. Huidig commissielid voor PRO Gulpen-Wittem en voormalig raadslid René Nijssen, zal tijdens de raadsvergadering van 17 oktober geïnstalleerd worden als nieuw raadslid voor PRO.

 

Via onderstaande knop kunt u het persbericht betreffende het afscheid van Marion lezen.

 

Met vriendelijke groet,

PRO Gulpen-Wittem

Persbericht

Marion van der Kleij verlaat de gemeentepolitiek in Gulpen-Wittem

Na 18 jaar actief te zijn geweest in de gemeentepolitiek van Gulpen-Wittem, als raadslid, wethouder en partijvoorzitter, heeft Marion van der Kleij tijdens de raadsvergadering van 26 september aangekondigd de gemeenteraad te gaan verlaten.

 

In 2006 startte zij als raadslid voor GroenLinks, met als belangrijkste doel dat jongeren veilig naar school konden fietsen. In de oppositie heeft zij het voor elkaar gekregen dat er fietspaden werden aangelegd tussen Epen, Mechelen en Partij, en dat op andere plekken ook de wegen fietsveilig werden ingericht. Andere thema’s waar zij zich voor heeft ingezet zijn het opzetten van hoeskamers, zelfsturing in de dorpen, aandacht voor mantelzorgers en armoedebestrijding.

 

Na 12 jaar in de oppositierol voor GroenLinks, werd Marion in 2018 wethouder voor de lokale partij PRO Gulpen-Wittem. Helaas volgde na 2 jaar een coalitiebreuk, wat het einde van haar wethouderschap betekende. In 2022 haalde Marion weer de meeste stemmen van alle kandidaten en werd ze weer verkozen als raadslid. Ondanks dat PRO Gulpen-Wittem de meeste stemmen binnenhaalde, werd de partij buiten de coalitie gehouden en werd haar wens om weer wethouder te worden geen werkelijkheid.

 

Marion: ‘Ik heb het geprobeerd, maar als raadslid kan ik voor de inwoners niet het verschil maken, zoals ik dat graag zou willen. De sfeer in de raad is ziek en het wantrouwen is groot. In zo’n omgeving wil en kan ik niet meer werken. Ik ga nu mijn energie inzetten voor activiteiten waarbij ik wel het verschil kan maken voor mensen.’

 

Wij danken Marion voor haar grote inzet en wensen haar veel succes en plezier met alle dingen die nog op haar pad komen. Haar opvolger, Rene Nijssen zal tijdens de raadsvergadering van 17 oktober worden geïnstalleerd. 

 

Fractie en bestuur van PRO Gulpen-Wittem

 

Voor vragen kunt u terecht bij fractievoorzitter Jack Cremers 06-13686999

Persbericht in pdf

Download
Persbericht afscheid Marion.pdf
Adobe Acrobat document 100.8 KB